'עיין ערך אמנות' - הבורסה לניירות ערך ומכללת ספיר בסדרת אירועים על כסף, תרבות ואמנות

הודעה לעיתונות
06/12/2015
 

"הגלריה הדיגיטלית" של הבורסה תציג את "השתקפויות" – אסופת וידאו ארט של בוגרי בית הספר לאמנות במכללת ספיר, שתוקרן על מסך הענק באולם הכניסה וכן את "שירת הטוטם" – אסופת שירה שתוצג מחוץ לכותלי הבורסה על גבי עמודי המסכים המעוצבים.
בנוסף, תתקיים סדרת מפגשים פתוחה לקהל הרחב על ההיבטים השונים של אמנות, תרבות וכסף בבורסה לני"ע בת"א, בימי שישי בבוקר.

אירוע הפתיחה יתקיים ביום ראשון, ה-13 בדצמבר ב-19:30  

הבורסה לניירות ערך ומכללת ספיר חוברות יחד לפעילות משותפת פתוחה לקהל הרחב, שבמסגרתה יתקיימו אירועים פתוחים לציבור בנושאי אמנות, תרבות, חברה ורוח.
 
תפתח את סדרת האירועים תערוכת "השתקפויות" בה יציגו תלמידי ביה"ס לאומנות של ספיר עבודות נבחרות של אמנות דיגיטלית על גבי המסך המרכזי בלובי בניין הבורסה לניירות ערך, אשר יהפוך ל"גלריה הדיגיטלית". כמו כן, יקיימו המכללה והבורסה סדרה של ארבעה מפגשים בימי שישי בבוקר שיעסקו בהיבטים השונים והיחסים שבין אמנות, תרבות וכסף.
 
תערוכת "השתקפויות", שתוצג על מסך הווידאו הענק בלובי של בניין הבורסה, המציג דרך קבע את נתוני המסחר השונים, תכלול אסופת ווידאו שאצרה אריאלה פלוטקין ותאגד עבודות של סטודנטים ובוגרים. בעבודות בוחנים האמנים היבטים העוסקים בדימוי עצמי והמכנה המשותף שלהן הוא נוכחותו של האמן בתוך מיצג הווידאו עצמו, בזמן פעולה כלשהי מול המצלמה או הצופה. בין האמנים שיציגו: ג׳ין סימון, ברק דאלי, טליה, מורן, נדין בר, זווידיתו יוסף, לירון אום קולטור ועוד.
 
התערוכה תצא גם אל הרחוב התל-אביבי מחוץ לכתליי הבורסה ותכלול מיצג שירה דיגיטלי בשם "שירת הטוטם" בו יצירות של משוררים מרכזיים, מוכרים וצעירים, הכותבים כיום בזירה הישראלית. המיצג מאיר מזוויות שונות נושאים המתקיימים באסופת הווידאו, תוך פירוק ובנייה מחדש של מרחבי גוף, כינון התשוקה לקול וחיפוש אחר שפה אוטונומית. בין המשוררים: מאיר ויזלטיר, יעל גלוברמן, רועי חסן, שחר מריו-מרדכי, שירה סתיו ואחרים.
 
במקביל לתערוכה, יתקיימו במרכז הכנסים של הבורסה סדרה של מפגשי בוקר בנושאים המחברים בין כסף לאמנות ותרבות: אספנות מול אסטרטגיות לגיוס הון להשקעה באמנות; אמנות, פרסום ותעמולה; האם מיתוס האמן הרעב עובד? ויחסי הגומלין בין אמנות למדיה אלקטרונית.
בין המרצים: התסריטאי ובמאי הטלוויזיה רני בלייר, האמן והפרסומאי שוני ריבנאי, מנכ"לית בית המכירות כריסטי בישראל רוני בהרב , מנהלת המחקר והחדשנות של "קשת" מירב שיפמן, וכן טובי המרצים של המכללה האקדמית ספיר.
 
המפגשים, שיתקיימו בשישי בבוקר, פתוחים לקהל הרחב בחינם, אך מותנים בהרשמה מוקדמת ומוגבלים במספר המקומות. לפרטים והרשמה לחץ כאן
 
מועדי המפגשים: 18 בדצמבר, 25 בדצמבר, 8 בינואר ו- 22 בינואר.
 
פרופ' עמרי ידלין נשיא מכללת ספיר: "מדובר בפרויקט מעניין וחשוב שבו אנשי אקדמיה, מבקרים, אספנים, אוצרים ואמנים יציגו נקודות מבט שונות על המתח שבין אמנות תרבות וכסף. בית הספר לאמנות, חברה ותרבות בספיר מאופיין בגישה רב תחומית ורב תרבותית, ששמה דגש על טיפוח אמירה אמנותית רלוונטית בקרב הסטודנטים והבוגרים במטרה לקחת חלק פעיל בשיח הציבורי-הפוליטי, החברתי והכלכלי בישראל. אני שמח על הזדמנות שניתנת לנו להציג את עבודותיהם של הסטודנטים בפלטפורמה מרכזית כזו וליצור את החיבור המיוחד הזה שבין עולם הפיננסים לעולם האומנות".
 
זוהי התערוכה השנייה המוצגת במסגרת הגלריה הדיגיטלית של הבורסה, DigiArt, אשר נחנכה לפני מספר חודשים. מסכי הענק של הבורסה, המהווים את האייקון המוכר ביותר, הופכים לפלטפורמה ייחודית להצגת עבודות וידאו ארט. הגלריה הדיגיטלית היא נדבך נוסף בסדרת מהלכים שמבצעת הבורסה במטרה לקרב את הציבור הרחב לעולמות הפיננסיים.
 
"שיתוף הפעולה עם מכללת ספיר משמח במיוחד" מסרה עדית יערון, מנהלת התקשורת התאגידית של הבורסה "שכן זו הזדמנות להביא את הפריפריה למרכז תל-אביב, ולאפשר לסטודנטים חשיפה יוצאת דופן במקום שהוא לב ליבה של הכלכלה הישראלית. אנו מאמינים כי תפקידה של הבורסה, מעבר להיבטים הקשורים לשוק ההון, היא לעודד יצירתיות, חדשנות ויזמות – הן של חברות צעירות פורצות דרך, והן של אמנים צעירים ומוכשרים".
 
ערב פתיחת התערוכה יתקיים ביום ראשון ה- 13 בדצמבר, נר שביעי של חנוכה, בשעה 19.30. באירוע, הפתוח לקהל הרחב, צפויים לקחת חלק אספנים, אמנים, אוצרים, וידידיי בית הספר לאמנות.
 
התערוכה תהיה פתוחה לקהל בכל יום בשעות הפעילות של הבורסה בין 8:00 – 17:00, בכל שעה עגולה, ועד למועד נעילתה
ב – 31.1.16.

שירת הטוטם
"שירת הטוטם" (צילום: הבורסה לניירות ערך)


פירוט ההרצאות 


יום שישי, 18 בדצמבר 2015, 9:30 – 12:00

אמנות או נמות:
השפעת השוק על התפתחות האמנות הצעירה בארץ
מנחה: מיכל שמיר, ראש בית הספר לאמנות, מכללת ספיר
מרצים:

  • יונתן אמיר, עורך שותף מגזין אמנות ערב-רב, אמנות ישראלית: אידיאולוגיה וכסף
  • יפעת גוריון, מייסדת ומנהלת אמנותית, ירידי “צבע טרי”, קידום אמנות עכשווית בישראל
  • אייל אסולין, אמן ומרצה לאמנות בבית הספר לאמנות מכללת ספיר, אמנות עכשווית – האם אפשר לחיות מזה?

 

יום שישי, 25 בדצמבר 2015, 9:30 – 12:00
תעמולה פרסום  ומניפולציות באמנות
השפעת האמנות על שוק הפרסום והתעמולה הפוליטית.
מנחה: ד"ר נעמי מאירי דן, בית הספר לתקשורת, מכללת ספיר
מרצים:

  • ד"ר נעמי מאירי דן, בית הספר לתקשורת, ספיר, מונה ליזה מוכרת מכוניות – אמנות בשירות הפרסום.
  • שוני ריבנאי, אמן ופרסומאי, האמן כמותג
  • ד"ר מעין אמיר, אמנית ומרצה בבית הספר לאמנות, ספיר,  אמנות והתנגדות

 

יום שישי, 8 בינואר 2016, 9:30 – 12:00
אספנות ואמנות ההשקעה
מנחה: נירה יצחקי, מיסדת ומנהל גלריה שלוש לאמנות עכשווית
מרצים:

  • רוני בהרב, מנכ"לית בית המכירות כריסטי,  שוק האמנות בישראל.
  • דנה גילרמן, כלכליסט, אוצרת ומנהלת "ויטרינה" (סטרטאפ לקידום affordable art), ויטרינה כמודל אלטרנטיבי לשוק האמנות.
  • פרופ' עמרי ידלין, בית הספר למשפטים, ספיר, מניפולציה וקידום מכירות בשוק ניירות הערך ובשוק האמנות.

 

יום שישי, 22 ינואר, 2015, 9:30 – 12:00
מסך הכסף - ישראל והטלוויזיה העולמית העכשווית
מנחה: ענת סלע ענבר, ראש מסלול טלוויזיה, ספיר
מרצים:

  • מירב שיפמן - יזמת ומפתחת טלוויזיה, טרנדים וחדשנות בטלוויזיה העולמית
  • מריה פלדמן - יוצרת ומפיקת טלוויזיה (כפולים, פאודה), טלוויזיה ישראלית כתעשיית יצוא
  • רועי עוז - במאי ועורך תוכן (מהפכה במטבח, היפה והחנון, אמא מחליפה) ומרצה לטלוויזיה, ספיר, ייבוא והתאמה של פורמטים בישראל